Op zoek naar een Bijbel

HomeWebshopInfoContactMijn accountGastenboekWinkelLevering en Kosten

Webshop » Bijbelvertaling » Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) » NBV - Studiebijbel in Perspectief

NBV - Studiebijbel in Perspectief

9789089121493 NBV - Studiebijbel in Perspectief

9789089121493 NBV - Studiebijbel in Perspectief9789089121493 NBV - Studiebijbel in Perspectief9789089121493 NBV - Studiebijbel in Perspectief9789089121493 NBV - Studiebijbel in Perspectief

€ 82,50

Beschikbaar

NBV studiebijbel in perspectief


De Studiebijbel in perspectief maakt de Bijbel inzichtelijk voor de lezer.

De NBV Studiebijbel in Perspectief is recent vernieuwd qua omslag en uitvoering. Deze studiebijbel bevat een uitgebreide tekst van de Nieuwe Bijbelvertaling 2004 met veel toelichting, verwijzingen, achtergronden én illustraties.

De Studiebijbel in perspectief biedt de lezer een heldere toegang tot en uitleg van de Bijbel. De uitgave bevat de volledige bijbeltekst van NBV (zonder deuterocanonieke boeken) aangevuld met verklaringen van moeilijk te begrijpen verzen en/of gedeelten en laat veel achtergronden, tekstverwijzingen en illustraties zien.

In de Bijbel in Perspectief worden perikopen vooral in hun geheel benaderd en verduidelijkt. Ieder Bijbelboek is voorzien van een heldere inleiding, met daarin aandacht voor de historische context en voor heilshistorische lijnen met het oog op de eenheid van het Oude en Nieuwe Testament. 

Uitgangspunt is dat het Oude en het Nieuwe Testament, bij alle verschil, inhoudelijk een geestelijke eenheid vormen. Kennis van het ene bijbelgedeelte kan licht werpen op het verstaan van een ander deel. Hierachter ligt de overtuiging dat het dezelfde God is die zich via verschillende schrijvers en in verschillende tijden bekend maakt om een relatie te zoeken met mensen. De situatie waarin de teksten zijn ontstaan is wisselend. Tegelijkertijd is het mogelijk om basislijnen binnen de ene canon van het Oude en Nieuwe Testament te trekken. 

De NBV Studiebijbel in Perspectief is een vraagbaak bij het herkennen van deze basislijnen. Het geheel vormt als het ware een encyclopedie bij de vele tekstverzen die om duiding vragen.

Waarom zou u kiezen voor de NBV Studiebijbel in Perspectief? 
* Bevat de complete tekst van De Nieuwe Bijbelvertaling 2004
* Heeft algemene inleidingen op de boeken van het Oude en het Nieuwe Testament
* Commentaar en achtergronden bij moeilijke verzen
* Bespreking van heilshistorische thema's (door bekende orthodoxe Nederlandse theologen)
* Omvangrijk overzicht met tekstverwijzingen
* Uitvoerig lexicon geschikt als naslagwerk
* Verduidelijkend kaartenmateriaal
* Aandacht voor verbindingslijnen binnen het geheel van de Bijbel.

Een redactieraad bestaande uit theologen en deskundigen uit verschillende kerken heeft kritisch meegelezen en suggesties aangereikt. Daarin hadden deskundigen zitting met een achtergrond in organisaties en kerken zoals: het Nederlands Bijbelgenootschap, de Christelijke Gereformeerde Kerken, Nederlands Gereformeerde Kerken, Gereformeerde Kerken vrijgemaakt, Gereformeerde Bond en de Confessionele Vereniging binnen de Protestantse Kerk in Nederland en de Evangelische Kerk in België.

Naast de twee hoofdredacteuren gaat het om:
drs. T. Drieënhuizen, dr. G.W. Marchal, drs. K. Muller, drs. P. Vergunst en prof.dr. G. Vleugels.
In de Studiebijbe in Perspectief zijn artikelen opgenomen van diverse Nederlandstalige auteurs:
Prof.dr. G. van den Brink, drs. M. Brink-Blijdorp, dr. G. van Ek, prof.dr. J. Hoek, prof.dr. T.M. Hofman, dr. H. Lalleman-de Winkel, drs. A.M. van Leeuwen, prof.dr. J.W. Maris, dr. A. Noordegraaf, dr. M.H. Oosterhuis, prof.dr. M.J. Paul, prof.dr. H.G.L. Peels, dr. W.H. Rose, drs. R.C. Vervoorn, prof.dr. G. Vleugels, drs. J. Westland.

Regelmatig wordt gevraagd naar de Studiebijbel in Perspectief tweedehands. Die zijn vanwege het persoonlijke karakter en de waardering die de eerste kopers hiervoor hebben nauwelijks verkrijgbaar. Er is ook geen Studiebijbel in Perspectief online te raadplegen. De structuur van de tekst met zoveel verwijzingen en achtergronden leent zich technisch minder gemakkelijk voor een online variant. Er is dus ook geen eboek of Studiebijbel in Perspectief PDF beschikbaar. .

Productspecificaties:

ISBN: 9789089121493
Taal : Nederlands 
Bindwijze : Hardcover
Verschenen : December 2017 - Druk 3
Afmetingen :  240 × 180 × 40 mm
Aantal pagina's : 1872 pagina's 
Illustraties : Ja


Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop